Adventura Run

Prvi šibenski Adventura RUN 2023. trčat će se preko gradskih ulica, staza, uzbrdica i nizbrdica u nedjelju 17. prosinca! Dvije utrke, GREENtavica od 5 i GREENtulja od 10,5 kilometara startaju i završavaju u Perivoju Roberta Visianija, a uključuju i blagdanski dress code!
GREENtave utrke humanitarnog su karaktera pa će dio sredstava od uplaćenih kotizacija biti uplaćen u humanitarne svrhe, a osim nagrada za najbrže natjecatelje/natjecateljice u obje kategorije, bit će dodijeljene i nagrade za najoriginalnije božićne kostime!

GREENtavica

Utrka u dužini od 5 kilometara počinje u nedjelju 17. prosinca u 10,30 sati. I start i cilj su joj u Perivoju Roberta Visianija, a trči se (ili hoda) s vremenskim limitom od dva sata. Dress code joj je božićni – kapice Djeda Božićnjaka, rogovi, vilenjačke kape i ostali veseli rekviziti. Nagrade za najkreativnije i najveselije su osigurane!
Startnina iznosi 15 eura, a za djecu rođenu 2011. godine i mlađe 10 eura te uključuje organizaciju natjecanja, startni paket (natjecateljska majica, startni broj, pokloni sponzora), nagrade za pobjednike, originalne pobjedničke medalje, finišerske medalje za sve natjecatelje te topli napitak nakon utrke. Preuzimanje startnog paketa je organizirano u Perivoju Roberta Visianija u Šibenku, u nedjelju 17. prosinca od 08,30 do 10 sati.
Utrka GREENtavica starta iz Parka, prolazi Zagrebačkom ulicom i nastavlja put Tvrđave sv. Mihovila, zatim se spušta do ex Vesla i preko bazena u Crnici dolazi do TEF-a, najudaljenije točke utrke, odakle se rivom vraća na start/cilj u Park. Utrka ima jednu kontrolnu točku na stazi koja će biti označena zelenim oznakama koje je potrebno pratiti cijelom dužinom utrke.

GREENtulja

Utrka u dužini od 10,5 kilometara počinje također u 10,30 sati 17. prosinca u Perivoju Roberta Visianija, gdje joj je i cilj, s vremenskim limitom od tri sata i istim dress codeom kao i GREENtavica.
Startnina od 15 eura za odrasle, 10 za djecu rođenu 2011 i mlađe, uključuje organizaciju natjecanja, startni paket (natjecateljska majica, startni broj, pokloni sponzora), nagrade za pobjednike, originalne pobjedničke medalje, finišerske medalje za sve natjecatelje te topli napitak nakon utrke, a dio prihoda od kotizacija ide u humanitarne svrhe. Preuzimanje startnog paketa organizirano je u Parku 17. prosinca od 08,30 do 10 sati.
GREENtulja (350 m uspona) starta iz Parka i penje se Put Gimnazije do Park šume Šubićevac. Sijedi spust prema Rokićima i uspon do crkve sv. Mihovila, odakle se preko vrhova Kamenar i Luguša staza vraća u Park šumu Šubićevac. Slijedi povratak u STARTNU/CILJNU ravninu u Parku. Utrka ima jednu okrjepu na 5 km (kod crkve sv. Mihovila) i dvije kontrolne točke na stazi. Staza će biti označena crvenim oznakama koje je potrebno pratiti cijelom dužinom.